fbpx

Iedereen heeft het weleens bij de hand gehad. Er is iemand overleden en je wilt de nabestaande een condoleancekaart sturen. Maar welke? En wat schrijf je erop?

Welke kaart?

Het makkelijkste is om een kaart te sturen waar al een tekst op gedrukt staat. Je kunt dan kiezen uit een neutrale tekst zoals “Gecondoleerd met dit verlies” of “Heel veel sterkte”.

dubbele-kaart-wd6-condoleancekaartdubbele-kaart-wd2-sterkte-klaprozen

Maar je zou ook een condoleancekaart met een tekst op de voorkant kunnen gebruiken, die meer je gevoel weergeeft, zoals “Sprakeloos” of  “We zijn er stil van”.

dubbele-kaart-wd7-sprakeloos-condoleancekaart

dubbele-wenskaart-wd1-roodborstje

Welke tekst?

Binnenin de condoleancekaart kun je een eigen tekst schrijven, maar welke? Het is daarbij belangrijk aan wie je het schrijft. Is de overledene iemand die je niet goed hebt gekend, dan is een neutrale tekst voldoende, zoals
“Gecondoleerd. We wensen jullie heel veel sterkte”
“We willen u hierbij condoleren met het overlijden van uw echtgenoot”

Ken je degene aan wie je de condoleancekaart stuurt goed, dan kan de tekst persoonlijker
“Wat zijn we geschrokken dat Sylvia zo plotseling is overleden. Zo vitaal en dan ineens weg uit het leven. Heel veel sterkte ermee!”
“Gelukkig is verder lijden Jan bespaard gebleven, maar wat zullen we hem missen!”
“Als alle drukte voorbij is, kom ik een keertje langs om bij te praten. Veel sterkte de komende tijd.” 

Aanvullende tips

Naast de soort kaart en de tekst nog de volgende tips:

  • Zorg dat je altijd een aantal condoleancekaarten in huis hebt! Je wilt het liefst zo snel mogelijk een kaartje sturen en dan is het heel fijn als je er niet speciaal voor naar de winkel hoeft.
  • De kaart moet van een goede kwaliteit zijn. Geen slap kaartje met slechte kleuren, maar een mooi uitgevoerde kaart. De ontvanger is daar gevoelig voor!
  • Een condoleancekaart kan ook gevoegd worden bij een persoonlijk bloemetje voor de nabestaande. Dat is een groot gebaar.

Veel succes en wil je alle condoleance- en steunkaarten van Fantasiebeestjes bekijken, klik dan op deze link.

Scroll Down
Bottom Reached