fbpx

INGRID VAN DER KROL

Ingrid van der Krol Fantasiebeestjes

 

Ingrid van der Krol creëert, met inkt en verf, Fantasiebeestjes op papier. Haar beroep als fysiotherapeute heeft ze achter zich gelaten om zich volledig te kunnen richten op het kunstenaarsvak, waarbij ze zich in eerste instantie specialiseerde in het schilderen van portretten.

Hoe zijn de Fantasiebeestjes ontstaan?

Ingrid wilde een diertje maken dat afweek van het realisme, wat in haar portretschilderen juist zo nauw luisterde. Eindeloos proberen, maar zonder het gewenste resultaat. Tot ze, redelijk gefrustreerd, een prop papier platsloeg op tafel en de vorm met inkt ging natekenen. Wat gekke pootjes eraan, inkleuren met aquarel en een oogje erin. Langzaam begon er een uniek beestje te ontstaan en toen deze haar aankeek, dacht ze: “Daar ben je dan eindelijk!”.

Dit was het begin van haar Fantasiebeestjes, die nu steeds meer “als vanzelf” op het papier verschijnen. Het bijzondere is, dat ze precies weet wanneer ze klaar zijn. Alsof de beestjes haar aangeven dat ze moet stoppen. Dat heeft deels met kleurbalans te maken en of ze in evenwicht zijn. Soms is een extra pootje nodig om niet om te vallen, of moet er een tweede staartje aan.

Niet alleen zij, maar ook haar omgeving raakte enthousiast over de Fantasiebeestjes. Ze kwamen op kaarten, kleertjes en in boekjes. Sommige illustraties hebben weer een stukje realisme teruggepakt en dat gaat heel goed samen.
In de webshop zijn diverse producten te vinden.

Scroll Down
Bottom Reached